Viitsiikö sitä koska kohta on lähtö 

Viitsiikö sitä hankkia leivänpaahdinta, jos kohta siitä pitää hankkiutua eroon? Parvekekukistakin puolet kuoli viime kesäloman pitkän poissaolon aikana. Entä uusi laadukas keittiönpöytä? Ehkä sittenkin edullisempien perässä Ikeaan.

Kevään koittaessa on taas aika käydä läpi lähtevät ja jäävät. Expat-elämässä tullaan, ollaan ja siirrytään eteenpäin. Väliaikaisuus on aina läsnä. Luonteva aika nostaa kytkintä on kesä. Tänään oli ensimmäisten hyvästien aika Englantiin muuttavan kaveriperheen luona.

Tottuuko hyvästeihin koskaan? Ja kuinka kauan itse kestää väliaikaisuuden tunnetta ennen kun haluaa asettua aloilleen? Toisaalta aavikon kuivassa pikkumaassa asuminen on odottanut, että kaikenlaisiin paikkoihin voi asettua, alkaa viihtyä ja kasvattaa juuriakin. ”Tultiin kahdeksi vuodeksi” on yleinen expat-vitsi. Vuodet vierivät, ja tilanteet muuttuvat. Miten alati suunnitteleva ja analysoiva luonne osaisi vaan heittäytyä? Ja vaan hankkia sen leivänpaahtimen, kerranhan tässä vaan eletään.

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Viitsiikö sitä koska kohta on lähtö 

  1. Meillä on myös hyvästien aika täällä vähitellen käsillä kun monet tutut tekevät lähtöä. Yritän nähdä lähtemisten hyvät puolet: yhdeltä lähtevältä ystävältä ostin lapsille ihanan nukkekodin! Mutta eihän näihin lähtemisiin ja eroihin varmaankaan ikinä täysin totu. Tässä kevään ja kesän mittaan mua aina vähän jännittää aina se ketkä kaikki lopulta kesän jälkeen palaa takaisin… On ollut pakko opetella irtonaisuutta ja itsenäisyyttä kun kenenkään muun kuin oman perheen varaan ei uskalla oikein kunnolla luottaa läsnäolon jatkuvuuden suhteen.

    Mäkin olen kovin taipuvainen mietiskelemään ja analysoimaan, mutta mulla ei toisaalta onneksi ole ollut koskaan tapana suunnitella elämää kovin pitkälle eteenpäin. Elän aina täydellä teholla kutakin meneillään olevaa elämänvaihetta oli sitten kyse opiskelija-ajoista tai pikkulapsivuosista tai mikä vaihe sitten milloinkin on meneillään. Siksi kai kestän melko hyvin tämän elämäntavan epätietoisuutta ja väliaikaisuutta; tämä on just nyt ja elämä näyttää mitä tulee seuraavaksi. Toki osaltani ohjailen sitä minnepäin ollaan menossa – konkreettisesti siinä mielessä, että täysin yhteistyössä päätämme mies ja minä aina milloin ja minne seuraavaksi, ja kuvainnollisemmin siltä osin miten itse elämäni missäkin olosuhteissa järjestän – mutta toisaalta mulle sopii hyvin se, että joudun sumplimaan elämää vaihtuvien olosuhteitten puitteissa. Luulen, että tylsistyisin jos elämä olisi suurilta linjoiltaan liian ennalta-arvattavaa ja suunnitelmallista!

  2. Osta vain leivänpaahdin ja keittiönpöytä! Muistelet vaikka meidän paluumuuttokuormaa 😀
    ”Tämän talon rouva on ihan hullu. Tässäkin laatikossa on kiviä ja käpyjä!” – muuttomiesten puheesta kuultua. Ilmeisesti ajattelivat, ettei hullu talon rouva ymmärrä paikallista kieltä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s