Ylpeä vastuullisesta työnantajasta

Tänään minulla tapahtumajärjestäjänä oli ilo järjestää erityinen tilaisuus. Työpaikallani Georgetownin yliopistolla työskentelee noin 120 alihankkijan palkkalistoilla olevaa siivoojaa, vartijaa ja korjausmiestä, joille tarjottiin tänään kvarttaalittainen kiitoslounas. Lounaalle oli buukattu hyvä catering ja pöydät katettu ulos Dekaanin edustustilojen piha-alueelle. Puiden katveessa syötiin, seurusteltiin ja jaettiin työntekijäpalkinnot.

En tarkalleen tiedä näiden palveluntarjoajien palkkauksesta tai asuinoloista, mutta sen tiedän, että Qatarissa on valtavat luokkaerot ja työntekijäluokka painaa kuusipäiväistä työviikkoa meikäläisittäin vaatimattomalla korvauksella. Kalliissa kaupungissa asutaan ahtaissa yhteismajoituksissa ja välillä ravinto jää kovin yksipuoliseksi. Tällä lounaalla pyritään kiitollisuuden odotuksen lisäksi tarjoamaan maittava, monipuolinen ateria ja jakamaan myös kotiin viemistä.

Yliopisto pyrkii olemaan aktiivinen toimija ja edistämään reilua kohtelua ja tasa-arvoa. Lounaiden lisäksi työntekijöillä on mm. mahdollisuus opiskella englantia ja saada vaate- ja tavaralahjoituksia. Työntekijöiden puolta pyritään pitämään, vaikkei yliopisto suora palkanmaksaja olekaan. Ylpeänä kuuntelin, kun johtajamme muistutti, millä erilaisilla tavoilla työntekijät voivat tehdä valituksen epäasiallisesta kohtelusta tai muusta epäkohdasta. Ilmoituksen voi tehdä myös anonyymisti ja tapauksiin reagoidaan kolmen päivän sisällä. Johtajan mukaan asioita on saatu hyvin ratkaistua yhdessä alihankkijayritysten kanssa.

Työnantajan vastuullisuus voi olla aitoja tekoja tai sanahelinää. On hienoa työskennellä taholle, joka aidosti tekee asioita yhteisen hyvän eteen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s