Kuponkeja ja lippulappuja viisumijonoissa: ensikosketus Kuwaitiin!

Hyvää vuotta 2018! Harrastan näin uuden vuoden aluksi lähialuematkailua Kuwaitiin. Lyhyesti sanottuna minut toi tänne vuorokaudeksi eräs EU-homma. Tokihan sitä EU:ta varten voi Kuwaitiin lähteä!

Olin etukäteen lukenut, ettei viisumin hankkiminen kentällä ole mikään selkein juttu. Siihen liittyisi erinäisiä jonoja, kuponkeja ja lomakkeita. Näpsäkkänä tyttönä tutkin nettiä ja päätin hankkia etukäteen e-viisumin, sellainen kun on ollut vuodesta 2016 alkaen mahdollista saada. Miehen kanssa pohdittiin parina iltana mitä ihmettä lomakkeen erinäisiin kohtiin kuten ”governorate, area ja block number” pitäisi kirjoittaa, mutta lopulta onnistuimme lomakkeen täytössä ja seuraavana päivänä meiliin kilahtivat onnittelut turistiviisumin myöntämisestä. Hyvä me!

Kuwaitiin saavuttuani marssinkin tyytyväisenä viisumitiskien ohi suoraan maahantulojonoon. Mutta tiskillä tuli tenkkapoo: viisuminumero ja printti saamastani ilmoituksesta ei kelpaa, vaan minun pitäisi mennä takaisin viisumitiskille. Siellä selvisi, että edessä olisi koko välttelemäni proseduuri: minun piti hankkia paikallista rahaa, (pyydä kolme erillistä dinaaria madam!), ostaa niillä automaatista kuponkeja (älä kysy miksi), kopioida passi ja sitten lopulta mennä lomakkeineni ja kuponkeineni tiskille.

Kaiken tämän jälkeen palasin takaisin lähtöpisteeseen ja huokaisin pitkän jonon nähdessäni. Mutta sitten tapahtui ihme: jonotusta kaitseva poliisi huikkasikin luokseen, pyysi näyttämään viisumilapun ja totesi: mene jonon ohi, tervetuloa Kuwaitiin!

Täällä sitä nyt ollaan, keskustan hotellissa. Matkareportaasin kaupunkikuvausosio seuraa huomenna. Kuvissa yksi onneton räpsy taksin ikkunasta ja huomio rahasta: täällä on 1/4 ja 1/2 dinaarin setelit, jotka myös pienenevät kooltaan suuruusjärjestyksessä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s