Mieletön kansalliskirjasto on nyt auki

Tehdään isosti kun tehdään! Qatarin ensimmäinen julkinen kansalliskirjasto aukesi tällä viikolla. Yli miljoona kirjaa sisältävä arkkitehtoninen mestariteos tarjosi elämyksiä mielelle ja silmille. Kyseessä on todellakin ensimmäinen merkittävä julkinen kirjasto koko maassa. Tähän saakka kirjastoja on ollut tietääkseni lähinnä kouluissa ja korkeakouluissa. Yhteen maksulliseen, yksityiseen lastenkirjastoon olen törmännyt.

Suomalaisena tämä on tietysti lähes koomista. Teki mieli kailottaa, että Suomessa on kuulkaas jokaisessa pikkukunnassa on oma kirjasto! Tässä huomaa, miten nuori valtio Qatar on. Moni Euroopassa normaali asia on vasta tuloillaan. Tottumattomuuden kirjastossa oloon huomasi lastenosastolla, jossa hyllyjen väleissä oli paljon pudonneita kirjoja ja hyllyt hujan hajan. Maassa, jossa omien jälkeen korjaaminen tuntuu olevan hyvin vaikeaa, riittää kirjastokäyttäytymisessä opeteltavaa.

Mutta ilahduttavaa oli, että kävijöitä oli paljon ja valikoima laaja perinteisistä kirjoista monipuolisiin e-aineistoihin. Rauniomaisesti pohjakerrokseen rakennetussa osastossa sijaitsi historiallinen kokoelma. Lastenosastolla askarreltiin, leikittiin ja pelattiin. Tutkittavaa oli valtavasti. Olemme siis innoissamme! Miehen sanoin: olipa kiva saada jotain muuta kun taas uusi ostari! Niitä täällä riittää.

Kuvat kertokoon!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s