Suomi-koulu Qatariin

Terveiset Qatarin Suomi-koulun perustamiskokouksesta! Ulkosuomalaisille lapsille suomen kieltä ja kulttuuria tarjoavia Suomi-kouluja toimii yli 45 maassa, mutta Qatarissa sellaista ei vielä ollut. Pian on, kiitos puuhanaisen Karoliinan, joka ”Suomi 100 -hengessä” pisti tuulemaan. Marraskuussa aloittavaan kouluun on saatu innokkaita oppilaita kolmen ryhmän verran ja pätevät opettajatkin löytyivät vaivatta.

Koulua käydään lauantaisin, tunti kerrallaan. Tilat saimme käyttöön paikalliselta ylpeydenaiheeltamme, kv. koulu Qatar Finland International Schoolilta. Aikataulu on suunniteltu niin, että samaan aikaan Suomi-koulun kanssa pyörii koko perheen sählyvuoro koulun salissa. Luvassa siis suomalaisuutta ja liikuntaa ja samassa paketissa!

Suomi-koulujen tavoitteena on tukea suomen kielen säilymistä, opettaa kulttuuria ja helpottaa näin myöhemmin tapahtuvaa kotimaahan paluuta.

Koululle on tilausta, sillä lapset imevät itseensä ennakkoluulottomasti uusia kieliä, mutta äidinkieli ei aina pysy perässä tai rinnalla. Meilläkin istutaan esikoulussa ”söörkölissä” (lattialla päiväpiirissä) ja välitunnit kääntyvät inside ja outside breikeiksi. Välissä huudetaan jalla jalla (mennään!) arabiaksi.

Mielenkiinnolla odotamme, millä kielellä Sofia avaa sanaisen arkkunsa. Tähän mennessä äittä (isä tai äiti) kakka ja kääkkä (koira) vaikuttavat suomelta. Tapojen ja kulttuurin opetuskaan ei ole pahitteeksi. Viimeksi ostarin luistelukentällä sormikkaiden pukeminen teki lapsilla kahden talven tauon jälkeen tiukkaa. Miten nää laitetaan nää sormet?!

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Suomi-koulu Qatariin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s