Kotiäidin ahdistustilitys

Joitain päivinä kotiäitiys menee yli suomalaisnaisen hilseen. Ei ne lapset vaan ne muut vanhemmat! Lapsiin, kouluun ja perhe-elämään liittyviä keskusteluita taitaa kestää vaan tietyn määrän kerrallaan ja minulla menee nyt kuppi nurin.

Tekee mieli kiljua että kotiäidit, menkää töihin! Näin teillä ei ole aikaa keskustella 54 viestin mittaisia jaaritteluja lasten koulujen WhatsApp-ryhmissä siitä, onko koulun päätös sallia lasten mennä iltapäivisin ulos oikea tai otetaanko luokassa kengät pois. Ei olisi niin paljon aikaa juoruta, viisastella ja kauhistella. Asioiden mittasuhteet nousevat potenssiin kymmenen kun muutama kotimamma pääsee niitä jauhamaan lämpimikseen.

Erityisesti tämä kohdistuu kouluun. Voi opettaja-miestäni ja kaikkia kollegojaan, saati sitten rehtoreita! Minusta ei kyllä olisi.

 

Keskimmäisen lapsen koulun pihalla odotellaan ja rupatellaan. Joskus liiallisestikin. 

 

Qatariin tullaan työn perässä ja usein yksi palkka riittää mainiosti perheen elättämiseen. Iltapäiväkerhojen ja työelämän joustojen usein puuttuessa on luontevaa ja yleistä, että toinen vanhemmista jää kotiin hoitamaan lapsia ja pyörittämään taloutta. Ajatellen edelleen, että kotonaolo on omalla tavallaan etuoikeus, eihän se kaikkialla onnistu näin helposti.

Mutta vetoan teihin, fellow-kotimammat: pitäkää huolta, että arjessanne on jotain muutakin kun lasten asiat. Muuten jää elämä liian kapealle ja asioiden mittasuhteet heittävät häränpyllyä. Minä taidan tehdä peliliikkeen ja alkaa katsella töitä.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Kotiäidin ahdistustilitys

  1. Ai, kun tuli mieleen ne koulun portti keskustelut ja kuinka usein ajattelin, että hankkikaa hyvät naiset itsellenne elämä. Onneksi silloin ei ollut mitään Whatsapp -ryhmiä. Kuinka mitättömien ja pienten asioiden ympärillä ne keskustelut pyörivät. Koeta kestää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s