Koululainen kanahäkissä

Qatarin lain mukaan nelivuotiasta ei voi enää laittaa päiväkotiin (nurseryyn), joten meidän Nooastakin tuli tänä syksynä koululainen. Valitsemamme Montessori-koulu tarjoaa aktiviteetteja ja varhaiskasvatusta 3-5 -vuotiaille ja sijaitsee kätevästi alle 10 min ajomatkan päässä kotoa.

Koviin akateemisiin saavutuksiin tähtäävän koulushoppailun sijaan halusimme päiviin sosiaalista kanssakäymistä, englannin opiskelua ja ”että sillä olis päivisin jotain tekemistä”. Muina kriteereinä olivat lapsen luontaisiin intresseihin perustuvan tekemisen, vs paikallaan istumisen painottaminen (monet brittikoulut, joissa kolmevuotiaat istutetaan pulpettiin) ja edullinen hinta. Koulut ovat täällä turkasen kalliita, ja nelivuotiaan vuoden koulumaksut liikkuvat eri kouluissa 6000- 12 000 euron välillä.

Siirtyminen äidin helmoista suureen maailmaan on ottanut koululaisella koville. Epäluuloisuus uutta kohtaan on ollut suurta ja Montessorin tavat uusine tavaroineen ja tapoineen varmasti vaativat totuttelua. Ensimmäisten päivien jälkeen meille kerrottiin, että opettajat vaan juovat kahvia ja lapset laitetaan kanojen häkkiin. Perheemme kasvatustieteen ammattilainen kuittasi tämän kommentilla ”Se on sitä Montessori-pedagogiikkaa”. Selvennyksen vuoksi kuitenkin; koulun pihalla on kanoja, joita lapset saavat ruokkia ihan häkkiin sisälle asti menemällä. Lisäksi opettajilla on kuulema termarit luokassa.

Muutosvastarinnan vuoksi äiti on saanut ottaa päivän kulusta itse selvää. Onneksi koulun sähköinen viestintä on hyvää ja vanhemmat saavat kuvia luokasta. Tiedonmurusia ei itse koululaiselta paljoa tipu. Puolentoista viikon jälkeen Nooa on vakaasti sitä mieltä, ettei koulussa ole paljoakaan tekemistä ja kello 8-13.30 päivä liian pitkä.

Kotiin on kuitenkin alkanut kulkeutua uusia englanninkielisiä lauluja ja mainintoja toisista lapsista. Kielellisesti poika näyttää pärjäävän yllättävän hyvin. Olemme luottavaisin mielin, että meidän avoin ja sosiaalinen poikamme löytää pian iloa uudesta ja vanhempien kupeestaan kaivama koulumaksu saa vastinetta 🙂

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Koululainen kanahäkissä

  1. Muistan erään pienen tytön kerhonovelta kysymässä ohjaajalta:mitä me teemme tänään? Kerhonohjaaja vastasi yliolkaisesti: no sittenpä näet , en aio tässä nyt mitään kertoa. Pieni tyttöni otti minua tiukasti kädestä kiinni ja sanoi päättäväiseti: sitten minä en tule kerhoon.
    Toivon että Montessorikoulun opettaja vastaa ”pienen kysyjän vaateisiin”ja päivistä tulee mieleisiä.
    Ja tiedän että äidin käteen voi tarvittaessa tarttua…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s