Odotettavissa huomisiltaan saakka: tukalaa kuumuutta

Vuosi sitten näihin aikoihin Sampsalle todettiin, että talvi on jo selvästi tuloillaan. (”Sir you can feel winter is coming”. Vuoden takaisia tunnelmia täällä.) Meistä, juuri Qatariin muuttaneista ja jatkuvasti solkenaan hikoilevista, ei talvelta tuntunut, eikä tunnu näin toisena vuonnakaan.

Qatarin auringon alla on parhaillaan julmetun kuuma! Päivälämpötilat huitelevat neljässäkympissä ja koko ajan on enemmän tai vähemmän hiki. Päivän aktiviteeteiksi sopivat uinti ja sisätiloissa oleskeleminen. Onneksi arki kouluineen on alkanut! Illalla auringon laskettua voi vielä laittaa lapset tunniksi pihalle hikoamaan pallon ja pyörien kera. Autoa ei kannata jättää aurinkoon, opin tänään kun kiipesin tulikuumaan autoon kaverin parkkipaikalla ja mittari näytti 48,5 astetta.

Pikainen ilmastokatsaus: kesä on täällä samaan aikaan kun Suomessa. Kuumin aika alkaa touko-kesäkuussa jatkuen alkusyksyyn saakka. Alle kolmenkympin lämpötilat tippuvat vasta silloin kun Suomessa sataa vaakasuoraan räntää.

Viime vuonna talvi saapui tännekin tuulisena ja tavanomaista viileämpänä, ja vedimme hetkellisesti pitkähihaista päälle. Myös sateita ja niihin liittyviä tulvia saatiin normaalivuotta runsaammin. Mielenkiinnolla odotamme millainen tästä talvesta tulee. Tavallinen talvipäivä tammi-helmikuussa pitäisi olla Suomen juhannuslukemissa.

Jännästi kuumaa ja sisäelämää tottuu sietämään (kun ei joudu viettämään kuumimpia kesäkuukausia täällä). Ja pian viilenee, ja sitten nautitaan puolisen vuotta sopivasta lämmöstä. Sitä paitsi lämpö on suhteellinen käsite, yritän muistaa hikoillessani. Tuttavaperheen Qatarissa koko elämänsä asunut kolmevuotias ei kuulemma suostunut mielellään Suomen kesässä ulos. Oli niin kylmä. Liekö sama tarttumassa meidän Nooaan? ”No nyt on viileää”, sanoi hän iltalenkillä kun mittari näytti enää 38 astetta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s