Kotimme aavikon Venetsiassa

Italian upea Venetsia on inspiroinut taiteilijoita ja arkkitehteja kautta aikojen. Silti minua yllätti löytää Venetsia-henkinen asuinalue täältä Qatarista. Ja vielä enemmän muuttaa sinne asumaan! 
’Venetsiamme’ Qanat Quartier, kanaalien kortteli, sijaitsee Dohan keskustan tuntumaan rakennetussa tekosaaristo Pearlissä. Rikkaissa arabimaissa tykätään superlatiiveista, ja tekosaarien rakentaminen on ollut yksi rakentamisen taidonnäytteistä. Ja melkoinen se onkin! Reilun 400 hehtaarin Pearlistä löytyy Venetsiamme lisäksi hulppeita villoja, korkeita asuintaloja ja emiirin huvila. Noin 12 000 ihmisen asuinalue on saanut nimensä helmenkalastuksesta. Tarinan mukaan kaupungin kauneimmat helmet löytyivät nykyisen Pearlin merialueelta.


Qanat Quartierin asukasmäärää en osaa kun arvailla, se liikkunee joissain sadoissa. Vielä vuosi sitten värikkäältä pikkualueeltamme oli turha etsiä palveluita. Naapurit kertoivat, että kuntosalin aukeamista ”very soon, Insallah” oli odotettu kuukausi- jos ei vuosikaupalla eikä alueelta löytynyt kun pari kioskinakkaria.  Mutta loppusyksystä alkoi yhtäkkiä tapahtua, ja alueelle aukesi lukuisia kahviloita, ravintoloita ja muita palveluita. Ja saatiinhan se kuntosalikin, vaikka turkasen kallis onkin, Qatarin tyyliin. 

Kotitalomme pihalla mahtuu pelaamaan palloa. Vielä se tosin on hikistä hommaa.
Paikallinen Rialton silta.

Vaikka alueen yleisilme on edelleen uinuvan rauhallinen, minua kanaalien varrelle ilmestyneet kahvilat ja putiikit ovat ilahduttaneet. Nyt vaan niihin pitäisi saada lisää asiakkaita. Pearlissa on muita tunnetumpia alueita, joilla on ihania ravintoloita ja kauppoja, eikä meidän sokkeloisille kanaaleillemme vielä eksy liikaa kävijöitä. Perheessämme on käynnissä ’support your local’ -hanke, ja aiomme kokeilla mahdollimman laajasti tarjontaa. Kahvit, manikyyriin meno ja hieman kalliimman maidon hankinta Rialton valkoista siltaa replikoivan sillan pikkukaupasta on siis oikeutettua, yhteisen hyvän nimissä! 

Noin 400 hehtaarin Pearlin päässä, lehtisaarilla sijaitsee emiirin Sydneyn oopperataloa muistuttava huvila.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s