Vuosipäivänä kaikki on valmista 

Vuosi sitten muutimme viisihenkisen perheemme Suomesta Qatariin. Koti oli tyhjennetty tavaroista ja rakkaat hyvästelty. Perheen nuorin ei ollut neljää kuukautta, keskimmäinen juuri kolme täyttänyt ja vanhinkin vasta viiden. Kotia tai autoa ei ollut valmiina, tiedossa oli vaan hotellin nimi, jonne me ja 130 kiloa matkatavaroita suuntaisimme. 


Saavuimme perille uuteen kotomaahamme ja pian mies pyyhkäisi töihin, virastoon ja arkeen. Lasten kanssa ihmettelimme lasitaloja 19. kerroksen ikkunoita, ja uimme päivät pitkätysten hotellin sisäaltaalla ja huoneen kylpyammeessa, koska ulkona oli liian kuuma tehdä mitään. Päivän ulkoiluksi muodostui viiden minuutin hikinen kävelypyrähdys läheiseen ostoskeskukseen ostamaan jäätelöä ja – kolmen lapsen sallimissa rajoissa – pikaisesti vilkuilemaan kaikkea tarpeellista tulevaan kotiin.  Iltaisin yritimme epätoivoisesti laajentaa kodin varustelupyrkimyksiä erinäisille ostareille paikoissa x ja y. Opimme monta asiaa: 1) taksin voi tilata kätevästi mobiilisovelluksella 2) paikalliset taksikuskit tietävät hyvin vaihtelevasti missä paikat ovat  3) Kolmivuotiaskin osaa tilata taksin sillä sovelluksella, varokaa vaan kun soittavat hotellin edestä! 

Hotellilla oli mukavaa.
Illat olivat pitkiä. Vieläkin päässä soi kenialaisen taksikuskin afrikkalainen musiikki, jota hän ruuhkassa seisoessa käänsi kovemmalle väsyneen nelikuisen huutaessa kurkku suorana. 

Uusi kotitalomme

Asiat etenivät nopeasti. Pääsimme muuttamaan jo 10 päivän jälkeen omaan kotiimme, jonka olimme alle pari viikkoa aiemmin valinneet. Se oli ihana mutta seinät kumisivat tyhjyyttään. Ekana iltana söimme pussikeittoa lattialla, kun mies kantoi hikisenä aiemmin ostamiamme sänkyjä varastosta. Veden kaupasta raahaamisen aikana tajusimme, että vesiautomaatti pitäisi ostaa.  Keskimmäinen oksensi sänkyyn, siihen toiseen kahdesta huonekalustamme. 

Hassua kyllä, en muistele tätä aikaa ollenkaan ahdistuneena. Päinvastoin, kaikkea leimasi uutuus ja ihastus. Joko uuteen tulo oli itsessään niin ihanaa, ettei pienistä osannut ahdistua. Tai sitten vauva-aika on pyyhkinyt autuaasti kaiken pois 🙂 Työlästä se kaikki kyllä oli. 

Vuosi myöhemmin teemme saman matkan Dohaan, mutta perillä meitä odottaa oma, valmis koti. Olen kiitollinen valmiista alusta, seikkailun jatkuessa. 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s