Arabialaisempi Abu Dhabi ja legofanin Legoland

Piipahdimme pääsiäislomalla Arabiemiraattien puolella Abu Dhabissa ja Dubaissa. 


Näiden kahden kaupungin näkeminen samalla reissulla on helppoa, sillä välimatkaa on vain noin 120 kilometriä (Dubain eteläosasta laskettuna). Yhdistelmämatkaajan kannattaa ehdottomasti lentää Dubain pienemmälle, mutta mahtipontisesti Dubai World Centraliksi nimetylle kentälle. Sieltä on myös helppo hurauttaa Parks and Resorts -alueelle, josta retkikohteemme Legoland löytyy. 

Me nappasimme kentältä vuokra-auton ja ajelimme loman aluksi pariksi yöksi Abu Dhabiin. Kaupunki näytti kansainväliseen turisti-Dubaihin verrattuna enemmän perinteiseltä arabikaupungilta, vaikka turisteja näkyikin paljon. Olen niin tottunut hiihtämään helteessä pitkissä housuissa ja peittävässä paidassa, että meinasin hörpätä pari kertaa kahvit väärään kurkkuun turistien niukkoja vaatteita tuijotellessa.  Arabimaassa kuitenkin ollaan, mutta yllättävän montaa turistia paikallisten tapojen kunnioitus ei näyttänyt  kiinnostavan. Suomessa tai lähes kaikkialla muualla lyhyt hame ja tuubitoppi olisivat täysin normaaleja, joten varaudun olemaan kesällä kummastelun kohde kesähousuineni. 


Tältäkin reissulta löytyi upea moskeija. Sheikki Sayedin moskeijaa ei turhaa kutsuta yhdeksi maailman kauneimmista. Tunnelma oli kuin tuhannen ja yhden yön sadussa! Valkeassa moskeijassa on yli tuhat pylvästä ja 82 kupolia.  Rukoilijoita mahtuisi 40 000. Kasper intoili maailman suurimmasta persialaisesta matosta. Omanissahan näimme toiseksi suurimman, ja numeromies muistaa nämä asiat. 


Vietimme Abu Dhabissa vain yhden kokonaisen päivän, joten kokonaiskuva jäi hataraksi. Kävimme melko teennäisessä Heritage Villagessa ja läheisessä näkötornissa. Hienolta ja suurelta kaupunki näytti ja huvituksia on tarjolla Ferrari-huvipuistosta alkaen. Ehkä palaamme joskus tutkimaan tarkemmin. 

Legofanin (lue: Kasper) unelma,  Dubain eteläpuolella sijaitseva Legoland oli mainio kohde, jota voi lämpimästi suositella. Emme ole vierailleet missään muista Legolandeista mutta tämä viime joulukuussa avautunut puisto tarjosi kaikille jotain. Plussaa oli myös toimiva yhdistelmä sisä- ja ulkotiloja.  Reissun aikana mittari näytti jo yli 30.


Viimeinen lomapäivä kului pääosin Dubain JBP (Jumerah Beach Park) alueella, jossa voi lekotella yleisellä rannalla, kävellä The Walk -rantakadulla ja ottaa chillisti. Iltapäiväajelu The Palmissa eli Palmusaaristossa ja pikainen visiitti Emirates Mallin laskettelukeskusta tuijottamassa muistutti jälleen, että Dubaissa ollaan. Kaupungissa jossa kaikki on mahdollista! 

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Arabialaisempi Abu Dhabi ja legofanin Legoland

  1. Tutun näköistä tuo Legoland touhu, vaikka meidän kokemukset ovatkin 15 vuoden takaa Saksan maalta. Ihan paras puisto kyllä tuon ikäisten kanssa, Älä huoli siitä kesävaatetuksesta, Suomen kesä taitaa olla juuri alkamassa ja loppunee viikon kuluttua 😀 Pitkät lahkeet ja hihat on oivallinen kesävaate useimpina vuosina, tosin hiukan eri syistä kuin siellä.

    1. Olen katsonut jo Helsingin puistoruokailut ja puistojumpat valmiiksi joten parempi kesän tulla! Toisaalta ollaan siellä ennenkin viileämmässäkin oltu. Ja Nokian suunnalla varmasti paistaa aurinko!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s