Anaa Heidi, anaa men finlanda

Olen aloittanut arabian kurssin. Kolmen kurssikerran jälkeen osaan esitellä itseni ja kotimaani arabiaksi. Voi tätä innostuksen tunnetta! 

Toivoin taannoin arabian osaamista pärjätäkseni paremmin postissa. Selvisi, että siihen auttaa oikean tiskin löytäminen ja yrityksen ja erehdyksen kautta tavoille oppiminen. 

Syksyinen postissa sähläys oli kuitenkin yksi kimmoke kurssille lähtemiselle. Vaikka lähes 90 % väestöstä on muita kun qatareita ja arjessa pärjää englannilla täydellisesti, onhan se noloa asua maassa ymmärtämättä kieltä.

Koulun vanhemmille tarjoama alkeiskurssi teki aloittamisen helpoksi. Opettaja on hyvä ja ajankohta passeli. Tähänastinen fiilis on ollut yhdistelmä kiehtovan satakielen paljastumista ja häh täh -kummastelua. Kolmen kurssikerran aikana olemme oppineet kolme kirjainta ja kasan sanoja ja sääntöjä. Tiesin ennestään, että kieltä kirjoitetaan oikealta vasemmalle mutta on myös tärkeää kirjoittaa tarkasti keskiviivan alle ja ylle, kuten vanhanajan kaunossa. Sana myös päättyy isoon kirjaimeen. Lausuessa täytyy yrittää saada aikaiseksi kurkkuääniä ja poksautella poskia. Ynnä kaikkea muuta mistä olen vielä onnellisen tietämätön.

Poikkesin tänään postissa Sofia sylissäni ja kuten tavallista, oman tiskin ja lähitiskien virkailijat lopettivat työnteon ihastellakseen häntä. Lähin nainen nappasi tytön syliin tiskin taa ja kaikki lepertelivät hänelle. (Näin tapahtuu kaikissa virastoissa ja sen kaltaisissa. Liikennevirastossa isommat lapset saavat tädeiltä suklaata ja karkkia). Siinä postimerkkejä nuollessani ja Sofiaa ihmetellessämme juttelimme englanniksi mutta saimme pienen arabiankielisen keskustelunkin aikaiseksi. Anaa men finlanda, olen suomalainen. Seurasi kohteliasta nyökyttelyä. Siitä se lähtee, postissakin!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s