Vehreä vuorten Oman


Kyllä maailma on täynnä ihania paikkoja! Koulussa lukuvuosi on puolessa ja siksi hassuun aikaan taas loma. Mutta mikäs siinä, lähdimme  lomailemaan tunnin lennon päähän Muscatiin, Omanin Sulttaanikuntaan. Tunnelma ja maisema on täysin erilainen kun Qatarissa. Vuoristo alkaa aivan takapihalta, yleisilme on vehreä ja puutarhat kukkaloistossaan. Muscatissa on selvästi enemmän turisteja, suurin osa laivan tuomia. Risteilijät pysähtyvät Muscatissa useasti viikossa ja meri on tärkeä: kalastus tuo edelleen monelle elinkeinon. 

Muscatin kuuluisin nähtävyys, Sultan Gaboos Grand Mosque, oli vaikuttava. Vuonna 2001 valmistuneen moskeijan erikoisuutta, 60X70 metristä mattoa, kutoi 600 iranilaista naista neljän vuoden ajan. Matto tuotiin päärukoussaliin kahdeksassa osassa ja osien huomaamattoman liittämiseen kului vielä kolme kuukautta. Moskeijakompleksi oli myös ulkona upea, ja puutarhan kukkaloisto kruunasi paikan kauneuden. 

Parin kaupunki-ja rantapäivän jälkeen vuokrasimme auton ja hurautimme vuorten halki Nizwan kaupunkiin, jossa on 1600-luvulta peräisin oleva linnoitus ja tunnelmallinen souq. Linnoituksesta löytyi muun muassa taatelihuone,  paimenten asumukset, sekä pojista hurjan kiinnostava tyrmä. 

Ajaminen vuoriston halki oli upea elämys. Pysähdyimme ihastelemaan vuoria yhdelle monista wadeista, eli laaksoista. Vuohet laidunsivat kuivan laakson pohjalla ja rinteillä, ja vuorilta virtasi vesi ihmisen tekemää akveduktia pitkin. Kuulimme jälkikäteen, että viime viikolla oli satanut kuin Esterin peestä ja wadit olivat tulvineet. Olimme onnekkaita reissun ajankohdan kanssa. 

Oman on suuri maa ja jätti halun tulla toistekin. Kenties tuhannen kilometriä etelämmäs, maan toiseen päähän ensi kerralla? 
Lopuksi tehtävä: Etsi wadista Sampsa, Kasper ja Nooa! 

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Vehreä vuorten Oman

  1. Oman on ihana! Olemme käyneet Muscatissa kolme kertaa, toisella kerralla myös parin päivän retkellä vuorilla. Sillä matkalla yövyimme myös aavikkoresortissa, joka on yksi mieleenpainuvimmista matkakokemuksistamme. Ja tuolla on hyvä kalavedetkin, jos nyt joku perheessä olisi intohimoinen kalastaja 🙂 Harmittavan hankala vain matkustaa Suomesta käsin.

    1. Kiitos vinkeistä! Viisi päivää tuntui vaan pintaraapaisulta. Onneksi täältä Dohasta menee monta lentoa päivässä sekä Muscatiin että etelän Shalalaan. Lentoaika vaan reilun tunnin verran! Helsingistä on nykyisin suora Qatar Airwaysin lento Dohaan. Tervetuloa käymään jos lennätte ensi kerralla tätä kautta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s