Haukkoja ja pomppulinnoja

Tammikuu vaikuttaa olevan Qatarissa yhtä karnevaalia ja pomppulinnaa. Erilaisia tapahtumia, markkinoita ja festivaaleja putkahtelee joka viikolle. Syystä että? Ehkä syynä on yksinkertaisesti vuoden viilein jakso. Kesän uskonnollisista juhlista on jo pitkä tovi, ja koska joulua ei juhlita, on kansa tammikuussa jo viihdykkeen tarpeessa. 

Olemme vierailleet tässä kuussa kahdessa suuremmassa tapahtumassa ja lapset ovat pomppineet lisäksi linnoissa oman asuinalueemme perhetapahtumassa ja vihannesmarkkinoilla (tokihan sielläkin kolme pomppulinnaa oli!)


Vietimme eilen perjantaipäivää retkeilemällä naapurikaupunki Al Wakraan, jossa kuuleman mukaan olisi kiva souq ja rantakatu. Ne sieltä löytyivät, ja samalla ”talvifestivaalien” kunniaksi myös  kaikenlaista nähtävää. Kuvat kertovat. Toinen vierailukohde parin viikon takaa, haukkafestivaali Marmi, oli eksoottisinta tähän saakka. Sampsa innostui näkemistään mainoksista ja meidän kööri ajoi eräänä lauantaina tunnin matkan etelään. Viimeiset kymmenisen kilometriä mentiin hiekka pöllyten aavikolle tasoitettua teitä. Hetkittäin missään ei näkynyt ketään ja festivaalipaikka aukeni lopulta hiekan keskeltä. Kuukauden kestävien festivaalien lajit vaihtelivat haukkojen metsästys-ja taitokilpailuista kauneuskilpailuihin. Haukat ovat siis kansallisylpeys, taidokkaasti koulutettuja kilpaeläimiä,  jotka voivat maksaa tuhansia euroja ja lentää Qatar Airwaysillä bisneksessä. Tämä ei ole vitsi. Päivän lajina oli perinteinen pulun metsästys. Pulu (sekin kuulema erityisesti jalostettua lajia edustava lentäjä) lähetetään matkaan aavikolle ja parin sekunnin viiveellä perään lähtee haukka, tehtävänään pulun saaminen kiinni. Pulu napanneelle haukalle pääpalkintona on 100 000 rialia eli 25 000 euroa. Metsästystä katsellaan perinteisiltä, kauniisti verhoilluilta sohvilla ja tuoleilta katetusta katsomosta, jonne tarjoillaan teetä ja kahvia. 

Meidän aikanamme yksikään haukka ei saanut saalista. Sampsan oppilaan isä kertoi jälkikäteen, että kilpailussa vain yksi haukka onnistui, ja omistaja sai rahapotin lisäksi Lexuksen! 

Sampsa on alkanut katsella ravihevosten lisäksi haukkoja sillä silmällä. 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s