Suuri, suurempi, Dubai!

Kävimme kolmen yön minilomalla Dubaissa ja on se aikamoinen kaupunki! Kuvittelin sen olevan jokseenkin Dohan kaliiperia mutta potenssiin kymmenen. Ei potenssit riittäneet, taitaisi olla sata kertaa enemmän kaikkea ja kuorrutus melkoisella bling blingillä. 

Matkan tarkoituksena oli saatella meillä kylässä olleet äiti, isä ja Kirsi kotimatkalle ja luoda ensisilmäys kaupunkiin, jossa monet täältä Dohasta käyvät huolettomasti kuin Tallinnassa. Lentoaika on vain tunti ja koneita nousee matkaan lähes tunnin välein. 

Ehdimme muun muassa käydä katselemassa maisemia yhdessä maailman korkeimmista rakennuksista, haahuilla maailman suurimmassa ostoskeskuksessa ja nähdä maailman suurimman valopuiston. Superlatiivien kaupunki todella! 


Dubai osaa viihdyttää vieraitaan. Burj Khalifa oli vaikuttava ilmestys ja sen ohessa ollut näyttely tornin rakentamisesta ja ihmisistä sen takana oli kiintoisaa luettavaa. Dubai Mallista löytyi kaikki mahdolliset kaupat mitä maailmassa voi kaivata mutta myös mukavaa silmäniloa ja jopa taidetta. Soivat pylväät, sateenvarjokatto ja valtavassa vesiputouksessa hyppäävät patsaat esimerkkeinä. Suurimpien joukkoon mahtui myös eräässä puistossa ollut valofestivaali Glow, jossa oli suuri määrä erilaisia valohahmoja ja -alueita. Samassa puistossa oli myös dinosauruspuisto, jonka oikean kokoiset karjuvat dinot olivat minusta ja Nooasta melkoisen jännittäviä. 


Hotellimme sijaitsi kaupungin pohjoispuolella vanhassa Dubaissa, josta pääsi toiselle puolelle pientä lahtea hauskoilla perinteisillä puuveneillä. Ilman seiniä ja kaiteita mentiin, joten yhtään kuvaa en uskaltanut napata lapsia vahtiessa. Suositeltava tapa kulkea kuitenkin! 


Myös Jumerah Beach Parkin alueelle mennään toisenkin kerran. Rantakadulla oli letkeä meininki, hyvä leikkipuisto ja ihania ravintoloita. 

Kaikkein ihaninta oli saada taas kävellä vaivattomasti. Kiitos Dubai, tulemme uudestaan! 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s