Sataa sataa ropisee 

Viikon uutinen täällä on ollut vesisade, jota on odoteltu jo jonkin aikaa ja joka viimein saatiin toissapäivänä. Taivaalle nousi pilviä (ei, täällä ei koskaan ole pilviä) ja alkuillasta saatiin n. 15 minuutin kunnon sadekuuro. Viikko sitten Qatarin johtaja, herra emiiri rukoili virallisen saderukouksen. Se toimi! 

Ihmiset kerääntyivät parvekkeille sadetta katsomaan – niin harvinaista herkkua se on. Kasper ja Nooa juoksivat naapurin pojan kanssa onnessaan pitkin sisäpihaa. Näin sitä kolmen kuivan kuukauden jälkeen jo sateesta ilahtuu! 

Käsittääkseni täällä sataa vuoden aikana muutaman kerran vähän ja pari kertaa rajusti, jolloin rutikuiva, tottumaton maa tulvii ja kaikki on sekaisin. Sitä emme vielä päässeet todistamaan. Sadetta oli ennustettu koko viikonlopulle mutta ainakaan tänään ei aamun paria salamaa ja hentoa sadekuuroa lukuunottamatta näkynyt mitään mainittavaa. 

Mutta kai se on uskottava, winter is coming! Ainakin säässä on tapahtunut muutos viileämpään, toisin sanoen tutumpiin kesän lämpölukemiin. 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s