Kuukauden biisit

Blogiaiheiden virta on tyrehtynyt eikä auringon alle tunnu kuuluvan mitään uutta. Arki rullaa painollaan. Uusia temppuja tarjoaa lähinnä vauhdilla liikkeelle lähtenyt Sofia 6,5kk, joka ryömii jo raivokkaasti ja pyrkii päättäväisesti pystyyn siinä täysin onnistumatta. Hauskaa seurattavaa! 

Muuten kiintoisinta tällä hetkellä on Kasperin arabian oppiminen. Sanoja tarttuu tasaista tahtia ja me muutkin osaamme nyt ankan lisäksi mm. kasvojen osia, lisää eläimiä sekä muuta sekalaista sanastoa. 

Koulusta kotiin vinkatut YouTube-biisit ovat osoittautuneet hyväksi keinoksi saada edes jotain tukea opintoihin – muutenhan täysin ummikkona vanhempana on mahdotonta edes arvailla sanojen tai mystisten koukeroiden merkityksiä. 

Alla olevista linkeistä löytyy siis arabian alkeita: laulut viikonpäivistä ja aakkosista. Eka (Sabah, sabah) kuuluu jo autossa spontaanisti sinnepäin laulettavien repertuaariin mutta toinen, tuo aakkosista kertova laulu on kyllä niin pirun nopea ja hankala, että talvi ehtii vaihtua kesäksi ennen kun minä saan sitä selkoa. Mutta onneksi siitä erottuvat ne tutut: ärnäp (pupu) ja batta (ankka). Huh huojennusta! 

Viikonpäivälaulu: https://www.youtube.com/watch?v=a9yuw9_vHMg&sns=em

Akkoslaulu: 

https://www.youtube.com/watch?v=iGZ9J0h1Lzc&sns=em

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s