Terveiset vanhempainillasta

Terveisiä 0E-luokan vanhempainillasta! Pyyhälsimme koululle kamalassa ruuhkassa Suomi-äitien Eijan ja Päivin kanssa. Kauhunsekaisin ajatuksin odotan ajamista täällä. Ei ole niin kaistat kohdallaan! 


Kasperin päivät alkavat klo 7.30 ja eskari päättyy 12.45. Vanhempainillasta suurin osa menikin päivän sisällön selittämiseen. Esimerkiksi brittiläiseen ”akateemiseen” systeemiin tottuneista on kummallista, ettei tunteja ole tiukasti maalattu tietylle aineelle eikä läksyjä tule. Hyvin näytti Suomen koulutusmaine kuitenkin purreen, koska lopuksi kaikki tuntuivat nyökyttelevän hyväksyvästi. Koulu onkin Qatarin  valtion kutsukoulu, ja erinomaisessa maineessa. Leikkiminen ja asioiden yhdistäminen taitavat olla oppimisen taika.


Luulimme, ettei nollaluokalla vielä opiskella arabiaa, mutta siellä lukujärjestyksessä näkyi kaksi viikkotuntia myös ei-äidinkielenään arabiaa puhuville. Kasperin mielestä haastavaa on vielä se, ettei tunnilla tiedä mikä on englantia ja mikä arabiaa! 🙂 Mutta kovin reippaana lähtee aina aamusin isän mukaan ja iloisena tulee kotiin. Ja kieli (ainakin englanti) tarttuu kuin vettä vaan. 

Vanhempainillan lopuksi paikallinen hunnutettu nainen tuli  iloisena tervehtimään ja kertoi, että heillä on kotona monesti kerrottu Kasperista. Uusi ystäviä on siis jo löytynyt.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Terveiset vanhempainillasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s