Qatar kutsuu, kuuleeko Suomi! 


Täällä Dohassa sitä nyt ollaan! Lämpöä on yli 40 astetta ja hotellin kerros 19. Pilvenpiirtäjien keskellä näkymät ovat hopeanhohtoiset ja kaupunkikuva on hyvin kansainvälinen. Samalla taustalla näkyy ruskea aavikko jota jatkuu silmänkantamattomiin. 

Ensitunnelmat: onpa modernia! Hotellimme on keskellä West Bayn aluetta eli ilmeisesti jonkinlaista keskustaa ja täällä valot välkkyvät ja pelilasi kiiltää. Toisaalta: onpa keskeneräistä! Kaikkialla rakennetaan ja kuulin juuri, että ensimmäinen näistä pilvenpiirtäjistä on valmistunut vasta vuonna 1994. Kehityksen vauhti on ollut ja on edelleen melkoinen, sillä Qatar itsenäistyi vasta vuonna 1971. Ennen öljyesiintymiä maa eli paimentolaisuudesta ja helmenkalastuksesta.

Sampsan tulevalla työpaikalla ja Kasperin tulevalla koululla käydessämme tajusin myös, että onpa aavikkoa! Koulu on kaupungin alueella mutta mun silmään hyvinkin aavikkoisella seudulla. Voin vain kuvitella mitä loput tästä pienestä maapläntistä on. (Aavikkoa). Tässä yksi otos koulun maisemista.


Vaatehuolet ovat osoittautuneet täysin turhiksi. Kaikenlaista sakkia silmiin saakka hunnutetuista naisista ja vitivalkoisissa kaavuissaan kulkevista miehistä aina länsimaisesti pukeutuneisiin kulkee rinta rinnan ostarilla eikä kukaan tunnu kiinnittävän toiseen erityistä huomiota. Se siitä polvimitan mittailusta siis! Toki ihmisiä tutkaillessa huomaa, että polvet ja olkapäät ovat 90 prosentilla piilossa. Samaa sääntöä ajattelin itsekin noudattaa mutta rennossa hengessä. 


Kuvassa mall jossa luistelukenttä.

Loppuun vielä kulttuurihavannot perheen keskimmäiseltä ja vanhimmalta lapselta: 

N: ”Äiti, kummitus! ” (nainen kokomustassa kaavuissaan)

K Carrefourin (ruokakaupan) pitkien hyllyjen äärellä: ” Olutta, olutta. Kato miten paljon olutta!” Minä: Se on kaikki limsaa. Ei tässä maassa myydä olutta ollenkaan kaupassa”. K: ”Ai. Kyllä isiä varmaan harmittaa!” 

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Qatar kutsuu, kuuleeko Suomi! 

  1. Ihanat lapset kommentteineen 😂
    Hauska kuulla, että samat on kommentit. Itse kuulin myös tuon kummitus-kommentin juuri pari päivää sitten eikä oltu kovin kaukana kotoa 😊

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s